Contact

De Campus

Samen bouwen aan superjachten
Op de voormalige ADM-werf worden state of the art schepen ontworpen en gebouwd, maar kunnen ook refits en onderhoudsbeurten worden uitgevoerd aan superjachten die van andere werven afkomstig zijn.
De Dutch SuperYacht Tech Campus is via het Noordzeekanaal voor superjachten makkelijk bereikbaar. De Campus wordt zo ingericht dat er meerdere superjachten tot wel 200 meter nieuw gebouwd en/of gerefit kunnen worden, en biedt plaats voor het aanmeren van 40 superjachten tot 200 meter lengte.

Ontwerp, bouw en onderhoud op één duurzame locatie
Uniek is daarnaast dat de Campus de ruimte biedt om het gehele jacht ter plekke te ontwerpen en te produceren, en eveneens ruimte biedt voor opleiding. Hierdoor wordt de noodzaak tot reizen tot een minimum teruggebracht. Minder reis- en transportbewegingen dragen bij aan het verder verduurzamen van de sector. Daarnaast is bij de bouw van de diverse faciliteiten, energie neutraal of zelfs energie-opwekkend het uitgangspunt en zal transport op de Campus per fiets of of elektrische buggy plaatsvinden.

High tech campus
De Campus wordt zo opgezet dat communicatie en samenwerking tussen diverse specialisten wordt geoptimaliseerd. Met R&D units en innovatielabs komen high tech bedrijven en vakopleidingen hier tot baanbrekende innovaties van de jachtbouw industrie. Door een omgeving te bieden waar de toekomst van superjachten vorm krijgt, terwijl de huidige generatie jachten in het zicht wordt gecreëerd, bieden wij zowel de professionals als de studenten een unieke en stimulerende omgeving.

Productiehal voor duurzaam produceren
Iedere productiehal krijgt een toegewezen functie, zodat de specialisten en uitvoerders op het gebied van bijvoorbeeld design, elektrische systemen, interieur en exterieur effectiever en efficiënter samen kunnen werken. Door de waardetoevoegende activiteiten achter elkaar in het productieproces te zetten, verbetert de kwaliteit en vermindert het aantal transportbewegingen.
Zeven overdekte dokken tot 200 meter
Er worden in totaal zeven overdekte dokken aangelegd, vier grote dokken met een lengte tot 200 meter en drie grote dokken met een lengte tot 155 meter. Deze dokken zullen gebruikt worden voor refits en onderhoud van bestaande superjachten. Voor jachten tot 80 meter is een jachtlift beschikbaar, waardoor onderhoud op de kant plaats kan vinden. Buiten komt er, met een waterdiepte tot 9 meter, plek voor het aanmeren van 40 superjachten tot een lengte van 200 meter. Ook komt er een bunkerstation.

Uitstekend bereikbaar
De bereikbaarheid van de Campus is ook voor bezoekers en de crew ideaal. Er is een HeliCentre direct naast het terrein. Amsterdam Airport Schiphol, het op twee na grootste vliegveld van Europa, ligt op 15 minuten, en het is maar 5 minuten naar het centrum van Amsterdam. Een levendige stad met toonaangevende musea, culinaire restaurants en een verscheidenheid aan luxe winkels.

De ideale start van de reis
En is het jacht klaar, dan is dit het ideale beginpunt voor de steeds populairdere route naar de top van de wereld, Londen of andere bestemmingen.

Voorbereidende werkzaamheden

Uitvoeren onderzoeken en aanvraag van bouw- en milieuvergunning. Start bouwrijp maken van november 2021 tot maart 2022.

Start bouw werkzaamheden

Start bouw dok 1, 2 en 3 in maart 2022 en oplevering in juni 2023.

Kades en pier

In april 2022 wordt er gestart met de aanleg van de kades en de floating pier. De pier zal in juni 2022 in gebruik genomen worden en de kade in april 2023.

Dutch Superyacht Tech Campus © 2023