Contact
Terug naar nieuwsoverzicht
2 minuten om te lezen

De bouwvergunning is aangevraagd!

Dinsdag 21 december hebben wij een bouwvergunning voor de eerste fase aangevraagd. In deze fase staat het bouwen van de eerste drie hallen met de dokken erin centraal. De dokken variëren in lengte van 110 tot 185 meter lang en 22 tot 35 meter breed.

Met de uitstraling van de dokken willen we een statement maken. Hoogwaardig, transparant, vloeiend!

De dokken en werkplaatsen krijgen een frisse, witte kleur die passend is bij de bouw, onderhoud en refit van jachten. De drie dokhallen zijn 37m hoog en de werkplaatsen zijn daartussen gelegen als een lager volume. Aan de waterzijde hebben de dokken verschillende lengtes waardoor een geleding ontstaat, aan de landzijde is de gevel als één vlak vormgegeven.

Door toepassing van veel glas rondom het complex is er daglicht in de werkruimten en kunnen medewerkers de buitenwereld ervaren. Daarnaast bieden we de mogelijkheid aan bezoekers en passanten om te zien wat er in de hallen voor mooie producten gemaakt worden; daar zijn we immers trots op!

De glazen gevel loopt met een vloeiende lijn rondom het gebouw, een verwijzing naar de vloeiende vormen en ramen in de scheepsbouw. Op het dak van de hoge hallen liggen zonnepanelen die je vanaf ooghoogte niet kan zien. Wel te zien zijn een zestal windturbines op de gevel aan de zijde van het Noordzee kanaal.

Wij hopen in april 2022 te kunnen starten met de bouw!

Deel dit nieuwsbericht: 
Dutch Superyacht Tech Campus © 2023