Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied namens Gemeente Amsterdam en Rijkswaterstaat hebben ingestemd met de oprichting en inwerking hebben van Dutch Superyacht Tech Campus. Hiermee is zowel het bouwen van jachten als het uitvoeren van refitwerkzaamheden aan jachten vergund.
Nu is bevestigd dat de activiteiten voor de bouw, onderhoud en refit-werkzaamheden van jachten vallen binnen het bestemmingsplan, is de weg vrij om deze activiteiten volgens plan te realiseren.
Bouwvergunning aangevraagd
Eind vorig jaar is de bouwvergunning voor de eerste fase aangevraagd. In deze fase staan het bouwen van de kade van circa 500 meter, de drijvende pier en het bouwen van de eerste drie hallen met de dokken centraal. De dokken variëren in lengte van 110 tot 185 meter en hebben een breedte van 22 tot 35 meter. De hoogwaardige uitstraling en vormgeving van de hallen sluit aan bij de activiteiten die er plaatsvinden.
Door gebruik te maken van veel glas ontstaat een aangename werkomgeving met veel daglicht en zijn voor passanten de werkzaamheden aan de jachten zichtbaar. De duurzaamheid van de campus is terug te zien in de zonnepanelen en een zestal windturbines. Het streven is om in april 2022 te starten met de bouw.
Vanaf juni 2022 operationeel
Nu zowel het bouwen van jachten als het uitvoeren van refitwerkzaamheden aan jachten is vergund, is Dutch Superyacht Tech Campus in staat om vanaf juni 2022 de eerste jachten te ontvangen voor refit- of onderhoudswerkzaamheden.