Contact

Over ons

Een project van de grond af opbouwen, dat geeft ons energie

Toen de kans zich voordeed om te investeren in een scheepswerf op een unieke locatie in Amsterdam, zagen wij direct volop mogelijkheden. Niet voor niets zijn wij grensverleggende conceptdenkers met lef en visie. Wij bouwen graag iets van de grond af aan op en investeren in projecten en ideeën die duurzaam, vernieuwend én uitdagend zijn.
Nederland als nautische natie
Nederland en het water zijn al eeuwenlang met elkaar verbonden. En niet alleen letterlijk. Ons land staat wereldwijd al eeuwen bekend om zijn vele botenbouwers. De Campus wordt aangelegd in het gebied waar in de 19e en 20e eeuw de toonaangevende scheepswerf, de Amsterdamsche Droogdok Maatschappij (ADM), actief was.

Onze passie voor het varen‍
Wim Beelen, onze Creative Founder, was in zijn tienerjaren matroos op de grote vaart. Dat was voor hem en zijn gezin de start van de liefde voor het varen. Inmiddels is hij eigenaar van een jacht dat hij zelf heeft gemoderniseerd en verlengd.

De vraag neemt toe
De markt voor superjachten is levendiger dan ooit. Er is veel vraag vanuit Amerika, het Verre-Oosten, het Midden-Oosten en Oost-Europa. De zee is vrijheid, een superjacht een statussymbool. Innovatie, kwaliteit, betrouwbaarheid en design zijn vier elementen die op een superjacht niet mogen ontbreken. Nederland behoort tot de wereldtop op deze gebieden.

Innovatie
De toekomst van de superjachtbouw kan alleen sterk blijven door innovatie. Vandaag de dag volgen technologische ontwikkelingen zich sneller op dan ooit. Verduurzaming is daarbij een belangrijk thema.

De Campus
In ons concept voor de Campus staat innovatie centraal. Wij bieden faciliteiten en technische middelen om samenwerking waar mogelijk te stimuleren met open innovatie als doel. Denk hierbij aan het zoeken naar alternatieve brandstoffen als waterstof, of het gebruik van batterijen. Maar ook het bouwproces en de duurzaamheid van de materialen die in de schepen worden verwerkt, leggen wij onder een vergrootglas.

Wind in de rug
Met de Dutch Superyacht Tech Campus creëren wij een omgeving waar vakmanschap, vernieuwing en duurzaamheid centraal staan. Hier bieden wij alle mogelijkheden om de Nederlandse concurrentiepositie in de superjachtenindustrie niet alleen in omvang maar ook in kwaliteit verder uit te bouwen.

Nieuwsgierig naar het team achter de
Dutch Superyacht Tech Campus?

Bekijk het team
Dutch Superyacht Tech Campus © 2023